Veel jubilarissen bij de harmonie

In het jubileumjaar, waarin Harmonie Koning Willem III het 140-jarig bestaan viert, is er ook een groot aantal leden dat een persoonlijk jubileum viert. In totaal werden maar liefst 425,5 jaren van lidmaatschap gehuldigd. Tijdens de boekpresentatie van het jubileumboek 'Met de muziek mee door Leeuwen' afgelopen zondag in het museum, kregen de jubilarissen de oorkonde en het bijbehorende speldje van de KNFM overhandigd.

De jongste jubilaris is Patrick van Haren, die al 12,5 jaar trompet spreelt bij de harmonie. Antoine Soetekouw speelde in het verleden althoorn en trompet. Tegenwoordig bespeelt hij het grootste blaasinstrument van het orkest, de bas. In totaal is hij al 40 jaar verbonden aan de Leeuwense muziekvereniging, evenals Hans van den Berg, die eerder hoorn speelde en tegenwoordig basgitaar.

Vier leden zijn al een halve eeuw lid van Harmonie Koning Willem III. Henk van den Hurk, Ton Janssen, Ton van den Berg en Jos van de Pol. Twee leden zijn maar liefst 65 jaar actief voor de harmonie. Dit duo van het eerste uur, Hans Metzelaar en Gert van Dodewaard, maakten de start mee van de drumband, de latere slagwerkgroep, die in 1948 is opgericht.

Voorzitter Ellen Brons prees de inzet en het enthousiasme van de jubilarissen met voor elk een persoonlijk woordje. Met een bosje bloemen en de onderscheidingen onderstreepte ze namens de harmonie die dank.

Posted in Nieuws on Oct 09, 2015