17-10-2021 Vriendenconcert

Op zondag 17 oktober stond muziekvereniging Koning Willem III voor het eerst sinds de culturele lock-down weer op de planken. Het was een even wennen voor het publiek om bij binnenkomst de QR-corona code te laten scannen, maar iedereen was goed voorbereid en al snel was de theaterzaal van de Rosmolen gezellig druk gevuld met muziekliefhebbers en vrienden.

Na in eerste instantie een totaal verbod om samen muziek te maken, mochten een aantal maanden geleden de muzikanten van Willem III, gestuurd door strenge protocollen vanuit de muziekbond toch weer samen repeteren. Verspreid over de hele zaal op anderhalve meter van elkaar werd gerepeteerd. Pas de laatste weken werden de repetities hervat in de normale setting. Deze niet optimale voorbereiding heeft zowel het orkest als opleidingsorkest er niet van weerhouden om een prachtig goed opgebouwd programma te presenteren. Hoogtepunt voor de pauze was My Dream, met een hoofdrol voor Jeroen van Lieshout met een betoverende bugelsolo.

Na de pauze startte het opleidingsorkest Nootuitgang en liet horen in de afgelopen 1,5 jaar niet te hebben stilgezeten. Het orkest is enorm gegroeid en bracht een mooi programma met popklassiekers en waagde zich zelfs aan de hit van nu Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon. Het programma van de jeugdige muzikanten werd afgesloten met Beauty and the Beast dat samen met het grote orkest werd uitgevoerd. De tweede helft van het concert, met vooral populaire muziek, werd afgesloten met All you need is love en als toegift Bella Ciao. Samengevat een prachtige opening van een nieuwe muzikale periode die veel belooft voor de toekomst.

Posted in Nieuws on Mar 29, 2022