03-11-2019 Gezellig concert met vrienden

Ons Vriendenconcert op zondagmiddag 3 november in MFA de Rosmolen was bijzonder geslaagd. Trots is het woord dat deze middag het beste omschrijft.

Naast prachtige optredens van ons eigen orkest en leerlingenorkest waren we getuige van de opening van het jubileumjaar van Dweilorkest de Druppels. 33 jaar geleden ‘druppelden’ zij bij elkaar vanuit Koning Willem III om samen ongedwongen muziek te gaan maken. Inmiddels komen niet alle leden meer uit onze vereniging, maar is de band er niet minder om.

Bijzonder was ook dat Rob Janssen, dorpsgenoot en radiomaker bij 3FM, zijn eigen compositie ‘De Klimaatmars’ kwam aankondigen. Hij legde uit hoe een klein ideetje uit de hand liep en leidde tot een project samen met dirigent kapitein Peter Kleine Schaars van het orkest van de Koninklijke Marechaussee. Het orkest speelde de mars met als krachtig effect de klap van Rob op de grote trom.

Trots zijn we ook op de drie jubilarissen die in het zonnetje werden gezet. Rik van Swambagt werd gehuldigd voor het 12,5 jaar lidmaatschap. Agnes Loderus en Karin van Kerkhof ontvingen een certificaat en speldje van de muziekbond voor hun 25 jarig lidmaatschap. Alle drie leden die zich met hart en ziel voor Koning Willem III in hebben gezet en nog steeds inzetten.

Zie onze mediapagina voor de fantastische foto’s van onze huisfotograaf Antonie van de Heuvel en Blik op Leeuwen voor een uitgebreid verslag.

Posted in Nieuws on Nov 13, 2019